DONEREN EN SPONSOREN

Het hele LICHT & KUNST LOOSDRECHT project is afhankelijk van donaties.

DOE JE MEE?

Wij nodigen alle bewoners en ondernemers van harte uit om mee te doen. Verlicht je woning of bedrijf zo spectaculair mogelijk, bij voorkeur (met iets) in het thema Vrijheid. Hoe meer mensen en bedrijven meedoen, hoe groter en leuker het spektakel!

Dit jaar wordt gestart met het verlichten van de Oud-Loosdrechtsedijk, de Horndijk en de Veendijk. Langs deze route worden ook de diverse verlichte kunstwerken geplaatst welke te bezichtigen zijn per fiets, boot, auto en te voet. De inspiratie hiervoor komt van het Amsterdam Light Festival waarbij het ook de intentie is om de komende jaren te groeien (o.a. met andere kernen van Wijdemeren) naar een bekend en groot lichtfestival.

Bij een festival hoort een aansprekend thema. Dat was niet moeilijk bedacht voor deze eerste editie: VRIJHEID

Een thema wat ons verbind en samenbrengt. Waar we van genieten als we het hebben en wat we missen als we het kwijt zijn. Wij zijn ontzettend blij dat we met “vrijheid” aan de slag kunnen.

Uniek kinderkunstwerk

Het grootste kunstwerk van het festival wordt gemaakt met alle basisschoolkinderen in Wijdemeren! Zij knutselen in november allemaal een “lampion”. Samen maar liefst 1200 stuks! Deze worden in samenwerking met een kunstenaar en metaalbewerker in de levensgrote letters van het thema Vrijheid op een prominente plek geplaats. De hele maand kun je de letters prominent zien branden. Een uniek schouwspel!

Duurzaamheid

Licht is gezellig, warm en uitnodigend. We zien er dan ook naar uit om Oud-Loosdrecht “in het licht” te zetten in de donkerste maand van het jaar. Licht kan echter ook voor overlast en vervuiling zorgen. Daarom wordt er gebruik gemaakt van ledverlichting en timers (alle verlichting gaat om 17:00 aan en om 00:00 uit).

Maar alleen met deze organisatie, de bewoners en de kinderen kunnen we het niet zo groots uitbouwen als we zouden willen en DAAROM DOEN WE EEN BEROEP OP JOU!

ELKE MANIER VAN STEUN IS WELKOM!

Wil je ons helpen met materiele sponsoring? Ook daar zijn wij meer dan dankbaar voor! Denk aan het volgende:

  • Drukwerk
  • Opslagruimte
  • Stroom
  • Verlichtingsmaterialen (LED-lampen)
  • Hijskranen
  • Vervoer materiaal
  • Advertenties

Wil je graag belangeloos een bedrag doneren?

Dit kan naar IBAN NL43BUNQ2062716125 t.n.v. Stichting Lichtjes Wijdemeren. Of klik op de onderstaande afbeelding en word via Mollie Payments doorgeleid naar een pagina waar je het te doneren bedrag kunt invullen. Hierbij verzoeken wij je vriendelijk om rekening te houden met de afdracht aan Mollie Payments per ontvangen betaling van 0,61 euro.

DONEER MET VERMELDING LOGO OP WEBSITE