Kerstmarkt 2022

Op 18 december a.s. organiseren wij de allereerste kerstmarkt in Oud-Loosdrecht en dat doen we op het terrein van de voormalig Hervormde kerk / ’t Lichtbaken (aan de Oud Loosdrechtsedijk 230) tegenover de Porseleinhaven.

Om 14.00 uur zal de feestelijke uitreiking plaatsvinden van de “mooist verlichte tuin en/of gevel”. Zijn jullie ook benieuwd wie er dit jaar heeft gewonnen? Misschien ben je het zelf wel…? Kom dus vooral en hoor of je één van de gelukkigen bent die een prijs heeft gewonnen.

Een sfeervolle markt waar de gezelligheid voorop staat. Iedereen is tussen 12.00 en 17.00 uur van harte welkom om een hapje & een drankje te nuttigen, de kerstman een hand te geven of een leuk kerstornament te kopen.Wat gaan jullie zoal aantreffen op deze kerstmarkt? Tipje van de sluier:

Deelnemers aan de kerstmarkt

  • Gemaakt door Abrona

Achter de diverse kramen tref je plaatselijke ondernemers die je met allerlei lekkernijen proberen te verleiden. Ook zijn er kramen die op kunstzinnige wijze invulling aan de kerstgedachte geven. En uiteraard zijn er kramen waar je leuke kerstspulletjes kan kopen. Zie bijvoorbeeld dit sneeuwpopje; is het niet enig!

De kerstman komt ook. Hij neemt graag de tijd om met de kinderen op de foto te gaan en hun vragen te beantwoorden.
Want tja, wie wil nu niet weten waar de kerstman eigenlijk woont of wat zijn favoriete eten is?

En, we krijgen bezoek van een aantal kerstkabouters. Deze Scandinavische kabouters – ook wel trollen of Nisse genoemd – zijn dol op verstoppertje spelen zoals je kan zien. Als jij weet te raden hoeveel kabouters er op de markt verstopt zijn, dan kun je een mooi exemplaar winnen. Sorry ouders, dat geldt niet voor jullie. Het geldt alleen voor kinderen tot 10 jaar!

Kortom, genoeg te doen en te beleven. En met jullie komst wordt het extra gezellig!

Wij hebben ook een kraam waar je zelf kerststukjes kunt maken. Allerlei groen materiaal is aanwezig en er zijn leuke schalen als basis. Zie bijvoorbeeld bijgaande foto. Maar, op is op, dus neem voor de zekerheid zelf een schaal mee waarop je het kerststukje kan maken.