HET PLAN

Wat gaan we doen?

Wij gaan Loosdrecht in de donkere dagen in het licht zetten. Een evenement dat een hele maand duurt met lichtkunst, verlichte locaties, kerstsfeer en gezelligheid. Van zomer en watersport naar winterlichtjes. Een jaarrond bruisend Loosdrecht!

Thema 2021 = VRIJHEID

Vele handen maken licht werk. Daarom roepen wij iedereen in Loosdrecht op om je eigen tuin, huis, boot, bedrijf, gevel, parkeerplaats etc. te versieren. Het thema van de eerste ‘LICHT & KUNST LOOSDRECHT’ is VRIJHEID, het grootste goed dat wij hebben en zeker ook hebben gemist de afgelopen 1,5 jaar. Je bent dan ook vrij om helemaal jouw eigen lichtavontuur aan te gaan en om dit extra leuk te maken ding je mee naar een prijs. Hierover volgt later meer.

Kunstobjecten

Verschillende kunstenaars zullen hun kunstobjecten ten toon stellen. Dit is te bewonderen met de fiets, wandelend en per boot.

Tijdens de eerste editie zullen er 14 kunstwerken ten toon gesteld worden. Joost Zwagerman is een van de kunstenaars en ontfermt zich over de werving en selectie van de overige kunstenaars.

QR-code

Door middel van een verlichte kunstroute kan je alle kunstobjecten bezichtigen en bewonderen. Je kan een QR-code scannen voor meer informatie over de diverse tentoongestelde objecten. Hier zal dan ook een audio opname van de kunstenaar bij aangeleverd worden.

VIP middag

Bij de sluiting van het spektakel wordt een VIP middag georganiseerd om de kunstenaars te ontmoeten, met de mogelijkheid om kunstobjecten te kopen. En je kan meedoen met de verkiezing van de mooist verlichte tuin/ gevel/ gebouw! Op 11 december om 14.00 uur komt de burgemeester van Gemeente Wijdemeren bij de winnaar langs met de hoofdprijs.

Overige festiviteiten

Om de gezellige wintersfeer nog meer uit te breiden zullen er meerdere festiviteiten georganiseerd worden in de maand van het lichtfestival. Zo zorgen we samen dat Loosdrecht ook in de winter bruisend en gezellig blijft.

  • Kerststal
  • Horeca acties