Editie 2022

Wat gaan we doen?

Het is aftellen naar de gezelligste periode van het jaar. Wij gaan Loosdrecht wederom in de donkere dagen omtoveren in wintersfeer. Een licht evenement dat een hele maand duurt, verschillende locaties worden verlicht d.m.v. kerstverlichting. De tijd rond kerst is de tijd van gezelligheid, geborgenheid en samenkomen. Daar hoort verlichting van versierde straten en huiskamers bij. Het vrolijkt de donkere dagen op, kerstverlichting maakt de dag een stukje leuker. Natuurlijk steek je gezellige kaarsen aan en plaats je lichtjes in je boom, maar vergeet ook zeker je tuin van kerstverlichting te voorzien.

We roepen iedereen in Loosdrecht op om je eigen tuin, huis, boot, bedrijf, gevel, parkeerplaats etc. te verlichten. Je bent vrij om jouw eigen lichtavontuur aan te gaan. Ook dit jaar zal de mooist verlichte tuin/gevel een prachtige prijs winnen. Hierover volgt later meer.

Denk hier natuurlijk aan led verlichting.
Als kerstverlichting van 25 m lang met 1250 leds, 12 watt voor buiten,
1 uur brand kost dit 0,082 cent per uur. Goed om te weten in deze tijd!
Zo willen we verantwoord een kerstsfeer en gezelligheid creëren in de donkere december maand.
Van een mooie zomer naar winterlichtjes.

Het thema van Licht & Kunst 2022
Licht op ons dorp

Schoolproject 2022

Dit jaar willen we de schoolkinderen van Wijdemeren vragen om een foto te maken met klasgenoten op een plek in ons dorp die een speciale betekenis heeft. Kinderen niet ouder na 13 jaar kunnen aan deze wedstrijd meedoen.

Een makkelijke opdracht zou je denken.
Maar de foto moet een link hebben met ons thema. Licht op ons dorp. Daarnaast willen bij de inzending een mooie, leuke of spannende motivatie. Een deskundige jury zal de foto’s beoordelen. De fotowedstijd loopt tot 25 november 2022.

De spelregels:
Alle inzendingen moeten uiterlijk 25 november voor 23:59 uur ontvangen zijn op het e-mailadres foto(@))lichtkunstloosdrecht.nl.
Foto’s moeten in digitaal formaat ingeleverd worden. Per deelnemer mag er één foto worden ingestuurd. In de e-mail moeten de naam en achternaam, leeftijd en de school van het kind vermeld worden. De foto’s moeten in oktober of november 2022 zijn genomen en mogen niet al eerder een prijs hebben gewonnen in een fotowedstrijd.


De mooiste of leukste foto’s worden afgedrukt en feestelijk gepresenteerd op borden aan de Porseleinhaven.

Overige festiviteiten

Om een gezellige wintersfeer te creëren worden er ook andere activiteiten georganiseerd.